уторак, 30. октобар 2012.

ClixSense

   ClixSense je sajt koji postoji od 2007. godine. Ovo je druga skripta koju koristi i sada je poboljsana zarada za clanove sa balkana. Ranije je bio problem mali broj reklama jer su oni koji placaju reklamu birali zemlje u kojima ce se one prikazivati. Sada takodje postoji ta opcija, ali ima jako puno reklama koje se prikazuju i u Zemljama balkana.

 Prvo zelim da vam pokazem jednu od mojih isplata da bih vas uverila da je istina. Uplata je izvrsena preko internet platnog procesora Payza.
Ovde cu vam sad objasniti kako da zaradite saClixSense sajtom:

 Prvi nacin zarade je klikom na reklame. Kliknete na View ads i bice vam prikazane reklame. Kliknite na jednu od njih. Otvorice vam se novi prozor u kome ce se traziti od vas da kliknete na odredjenu sliku kako bi potvrdili da ste to vi a ne neki robot. Zatim ce se ucitati tajmer koji ce odbrojit 3, 5, 10, 20 ,30 ili 60 secundi u zavisnosti od toga koliko vredi ta reklama. Nakon sto tajmer zavrsi, videcete koliko ste taradili za tu reklamu.to npr. izgleda ovako :


Zarada od jedne reklame je od $0.001 - $0,02 za standardne clanove.

Osim klikova na reklame, zaradu mozete ostvariti i kliktanjem na ClixGrid-u. To je "igrica" tacnije slika podeljena na 30x20 kockica i svaka od tix kockica (ima ih 600) sadrzi link ka sajtu koji treba pogledati 10 sekundi. Nakon sto tajmer odbroji 10 sekundi saznacete da li ste dobili nagradu. Mozete dobiti do $5.00.
Evo kako to izgleda :
Slike se refresuju, tj. menjaju posle svakog klika osim ukoliko to ne promenite klikom na lock image u dnu slike na sredinu. Na slici gore je prikazana zaklucana slika (locked), jer meni tako vise odgovara, pa se ona ne refresuje. Ukoliko se predomislite samo kliknite na unlok picture.

Ako kliknete na opciju tasks videcete veci broj zadataka koje mozete uraditi. Ove zadatke ClickSense vam nudi u saradnji sa Crowd Flower-om, i to su externalni zadaci pa zato je moguce da se zarada pojavi tek za 15-20 minuta, mada ja licno nikad nisam imala problem i za sve zadatke koje sam uradila, zarada je bila prikazana odmah na profilu. Evo kako izgleda stranica sa zadacima:
Ono sto je potreblo da biste uradili neki zadatak je znanje engleskog jezika. Za neke zadatke mozete iskoristiti i Google translate. Postoje i zadaci koji nisu na engleskom jeziku pa ce vam ovaj prevodioc biti od velike koristi. Takodje, Google Chrom ima mogucnost automatskog prevodjenja stranice (meni je recimo zaista bio od velike koristi), a za Mozzilu FireFox mozete instalirati dodatni plugin za prevodjenje.
Na pocetku svakog zadatka postoji objasnjenje kako se i sta radi, i trening u kome treba poloziti 4 test pitanja da biste nastavili zadatak.
Ovi zadaci su vrlo jednostavni. Recimo potrebno je da pogledate link koji vam je ostavljen i da odlucite da li je to oficijelni sajt neke firme, hotela. Ili da razvrstate odredjene produkte po grupama. Jako su prosti a mozete zaraditi na njima jako puno, plus ne oduzimaju puno vremena.
Nekad ce se desiti da nema ni jedog zadatka, ali refresujte stranicu nakon sat ili dva i zadataka ce biti.

Sledeci nacin zarade su ponude ili Offers. Za zemlje balkana ima jako malo ponuda, ali desi se ponekad da naleti neka. Na slici ispod je jedna od ponuda koja zahteva kupovinu. Ja ovakve ponude ne odradjujem, ali postoje ljudi koji su voljni, recimo iz US i Canade, zato nije na odmet da imate nekog ovakvog referala. Evo kako izgleda stranica
Ovo je jedna od vaznih opcija jer ce vam znatno povecati zaradu. Svaka osoba koju dovedete na sajt, i registruje se kao vas referal donosi vam zaradu.

 Ispod je prikazano koliko se zaradjuje od klikova referala u odnosu na to da li ste Standard ili Premium clan
 Ispod je prikazano koliko se zaradjuje kada se referal registruje na sajt preko vaseg linka, u odnosu na to da li ste Standard ili Premium clan

Sledece sto cu vam pokazati je koliko zaradjujete kada neko od vasih referala kupi paket reklama 

U slucaju da vas referal kupi Premium clanstvo zaradicete ovoliko
Obratite paznju na to da Premium clanovi dobijaju komisiju do 8 stepena dubine. 1 stepen je vas direktan referal, 2. stepen je referal vaseg direktnog referala i tako redom do 8. stepena.

Ovo je procenat koji zaradjujete od zarade vaseg referala na Crowd Flower task-ovima

Takodje mozete zaraditi 5% odnosno 10% ako ste premium clan , od zarade vasih referala koju su dobili uz pomoc Offers-a. Kao sto rekoh vec, za nasu zemlju je prikazan mali broj offersa, zato je dobro imati nekog referala iz US i Canade.


Ukoliko zelite da se registrujete mozete to besplatno uraditi klikom na baner ispod. Na vama je da odlucite da li cete raditi kao Standard ili Premium clan.

>